Friday, April 23, 2010

Valge šokolaadi tort

Valmistusaeg: 20 minutit (mul läks 30, aga ma ei kiirustanud ka) + vähemalt 4 tundi külmas.

Põhi:
250 g piparkooke või kaeraküpsiseid (mul oli 1 pk "Kaurakeksi" kaeraküpsiseid, kaalu poolest vähem, aga mu vorm oli ka väiksem)
80 g võid

Kate:
400 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort või vahustatavat vanillikastet
200g valget šokolaadi
1 tl vanillsuhkrut (kui kasutad vahukoort)

Valmistamine:
Purusta piparkoogid või küpsised ja sega sulatatud võiga. Kata 26 cm (mul oli 22 cm) läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru segu vormi põhja ja äärtele. Sulata šokolaad kuumaveevannil. Mikserda koor vanillsuhkruga või vahusta vanillkaste. Sega vedel šokolaad ja vahukoor või vanillkaste kohupiimapasta hulka. Laota segu vormi küpsisepõhjale ja lase tordil tahkuda 4 tundi kuni üleöö.

Väga maitsva tordi saad, kui kasutad Ritter Sport valget šokolaadi, kus on terved metspähklid sees. Sel juhul võta ühele pähklišokolaadile lisaks veel 50 g (mul on olnud ka 100g) tavalist valget šokolaadi.

Kogus: minu väikses vormis tehtuna - kaheksale.

Allikas: Pille Enden, Lia Virkus "Pereköögi kokaraamat"

1 comment:

  1. Viletsast mälust tulenevalt olen teinud sama torti ka ilma kohupiimata - tuli ka hea ja maitsev :)

    ReplyDelete