Thursday, April 29, 2010

Bearni kaste

Haki potti 2 pisikest või üks keskmine sibul, lisa 2-3 spl valge veini äädikat, natuke pipart ja 0,5-1 tl kuivatatud estragoni. Hauta, kuni vedelikku on jäänud poole vähem, kurna läbi sõela - sibulad jäta alles -, jahuta. Nüüd peaks olema ca 1 spl häguse olemisega ollust. Pane potti 3 munakollast, natuke soola, pipart ja see hägune sibulakeeduollus. Klopi ilusti segi ühtlaseks massiks. Lisa potti vähemalt 100 g võid väikeste tükikestena (võib rohkem, kuni 250 g, nagu süda kannatab), pane pott mitte väga kuumale pliidile ja klopi. Klopi, nagu sellest sõltuks su elu, armastus või midagi muud olulist. Või peaks nüüd sulama ja munaga ühinema. Kui kaste hakkab paksuks ja kreemjaks muutuma, tõsta pott pliidilt, sega sisse hautatud sibulatükid (vt. ülal).

Sobib hästi näiteks kartulite ja praetud kana juurde.

No comments:

Post a Comment