Thursday, April 29, 2010

Krehvtine ketšup

2,2 kg tomateid
ca 1 kg õunu
ca 1 kg sibulaid (võib porrulauguga pooleks)
7 küüslauguküünt
3 väikest chilikauna
1 spl soola
150 g suhkrut
2 spl 30%-list äädikat
50 ml valge veini äädikat (iseenesest ei ole kohustuslik)
peotäis sinepiseemneid
pipart
5-6 vürtsinelki

Koori tomatid ja õunad. Haki kõik aedviljad, viska potti, lisa maitseained, sega. Keeda tasasel tulel ilma kaaneta, kuni kõik komponendid on pehmed. Korja nelgid välja. Vurista keedus saumikseriga püreeks. Pane purki.
Kui tahad mahedamat varianti, jäta 1-2 chilikauna panemata.
Seisab ilusti kevadeni ja asendab täiesti poeketšupit.

No comments:

Post a Comment