Thursday, April 29, 2010

Suhkrukeerud

ca 900 ml jahu
4 tl küpsetuspulbrit
1 spl suhkrut
1 tl soola
Sega kuivained omavahel. Lisa ca 120 g võid.
Sega, kuni tekib puru. Kõige mõnusam on seda teha köögikombainis. Lisa ca 300 ml piima.
Sega. Kummuta tainas jahusele pinnale ja mudi natuke. Rulli umbes poolesentimeetrise paksusega nelinurgaks. (mina teen nii, et lõikan rullimise käigus tekkinud tainaamööbil servad ära, mudin uuesti ja rullin teise nelinurga veel)Pintselda paari supilusikatäie sulavõiga, puista peale peotäis pruuni suhkrut.
Murra nelinurk kokku ja lõika umbes kahe sentimeetri laiusteks ribadeks.Vääna ribad keerdudeks ja pane plaadile, küpseta ca 200'C juures 10-12 minutit.Sega omavahel umbes 300 ml tuhk- või tavalist suhkrut ja natuke piima, nii et tekiks vedelavõitu glasuur. Tilguta valmis küpsetistele kohe, kui need ahjust välja tulevad.
Saab hea. Glasuuri tarbeks võib, ma usun, piima asemel ka apelsinimahla võtta (ma kohe proovin, meil tekkis ühe apelsini jagu vaba mahla - no koor läks muu toidu sisse ära...).

No comments:

Post a Comment