Friday, April 23, 2010

Kiire tuunikalaseljanka

Ained:
2 tuunikalakonservi vees
6 kartulit
8-10 kivita oliivi
1 soolakurk (mina panin koduse marineeritud kurgi, sobis ka hästi)
2 sibulat (ma jätsin gaasirünnaku kartuses ära)
1,5 l vett
2 kalapuljongikuubikut (panin ühe)
70 g tomatipüreed
6 pipratera
näputäis Cayenne'i pipart
0,5 dl hakitud värsket tilli (mul hakitud sügavkülmatill)
0,5 dl hakitud värsket peterselli (ei olnud, jätsin välja)
3 sidruniviilu

Valmistamine:
Koori kartulid, lõika kuubikuteks. Poolita oliivid ning viiluta soolakurk. Puhasta ja viiluta sibulad. Mõõda potti vesi, lisa puljongikuubikud, tomatipüree, pipraterad ja Cayenne'i pipar. Kuumuta keemiseni. Pane leemesse kartulid, oliivid, sibulad ja kurk ning keeda väiksel tulel 8-10 minutit. Lisa nõrutatud ja tükeldatud tuunikala ning hakitud maitseroheline, kuumuta keemiseni. Eemalda sidruniviiludelt koor ja lisa viilud supisse. Võta pott tulelt ja jaga roog taldrikutesse.

Kogus:
Raamat ütleb, et neljale, meie peres jagus küll vähemalt seitsmeks portsuks.

Allikas: Pille Enden, Raili Mikk "Poole tunni road"

Maksumus:
kalakonservid - 30 kr
oliivid - 15? kr (ja jääb üle järgmiste roogade tarbeks)
sidrun - 5? kr (ja jääb üle, et tee sisse panna vmt)
muu on kodust võtta
Kokku: 60 kr ehk 8,50 kr portsjon.

No comments:

Post a Comment