1 suur (väga suur) paprika
200 g makarone
1 suuremat sorti sibul
2 küüslauguküünt (ei ole kohustuslik)
kokku ca 5 spl oliiviõli
100 ml punast veini, mingi 40-kroonine vein supermarketist sobib väga hästi
1-2 spl balsamicot
1 tl sinepitsoola
4-5 basiilikulehte
Grilli paprika - lõika pooleks või ribadeks ja pane ahjuplaadile, välimine pool ülespoole. Kui "nahk" mustaks ja kummi tõmbub, võta paprikad ahjust välja, koori must osa maha ja tükelda ülejäänud osa.
Keeda täisteramakaronid, aga tegelikult sobivad tavalised ka. Kohe pärast kurnamist, veel kuumadena, vala neile peale sorts oliiviõli, sega.
Hauta sibularõngaid ja küüslauguviile õlis ja veinis - prae õlis, kuni sibul hakkab klaasjaks tõmbuma, ja siis lisa punane vein. Keeda, kuni vein on läinud.
Sega eraldi potsikus oliiviõlist, balsamico äädikast (või veiniäädikas võib ka olla), sinepist, soolast ja basiilikulehtedest kaste. Keera kogu kupatus omavahel kokku.Kas keegi ütles kunagi, et salat ei tohi soe olla? See salat võib väga edukalt soe olla, ongi parem.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment