valmistamisaeg 20 min
4-5-le sööjale, kellest pooled on lapsed :)
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
1 sidrun
margariini, võid või õli (sibula pruunistamiseks)
1 karp Merevaiku vm sulatatud juustu
piima (kohvi- või vahukoort)
1 karp purustatud tuunikala õlis
200 g pastat
Pane pasta keema.
Pane pann sooja keskmise kuumusega tulele, lase margariin (vms) sulada. Haki sibul ning pruunista seda kergelt. Lisa sibulale sulatatud juust ja piim (kogus tunde järgi), ise segu pidevalt segades. Pressi tekkinud kastmesse küüslauguküüs ja 0,5-1 sidruni mahl (maitse järgi). Viimaks pane pannile ka purustatud tuunikala.
Lisa nüüd sõelal nõrutatud kuum pasta ja sega kogu see kupatus pannil. Võid teha veel maitsestamistäiendusi vastavalt vajadusele. Kui toitu jääb üle järgmiseks söögikorraks, siis on pasta ilmselt vedeliku endasse imenud, nii et vedelda seda soojendades lihtsalt piimaga ja asi on sama hea kui alguses :)
Kunagi suure näljaga sai vaadatud külmikusse ja võetud sealt, mis parajasti leidus ning nii see roog sündiski. Meie perele väga meeldib, oleme seda nüüd täitsa mitu korda teinud. Salatiks sobib minu meelest midagi, kus on sees midagi magusat-mahlast (kas pirni, ananassi või apelsini). Näiteks see järgmine salat, mille kunagi juba oma blogis avaldasin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kõlab hästi, uuel nädalal läheb menüüsse :)
ReplyDeleteMa just praegu tegin seda, vaatasin ekstra bolgi jaoks kella ;)
ReplyDeleteOn tõesti hea toit, proovisin eile järgi, oligi pea just tühi ;-) ja lisasin veel natuke oliivi lõike, sobis väga hästi! Meil siin peres on mõned suured oliivisõbrad.
ReplyDelete