Tuesday, May 4, 2010

Penne baklažaani ja fetaga

Ained:
300 g pennet või muid makaronitooteid
1 sibul (gaasita versioonis ilma sibulata)
1 sl oliiviõli
1 baklažaan
1 purk (400g) purustatud tomateid
200 g fetajuustu
värskeid basiilikulehti
suhkrut
soola
pipart

Valmistamine:
Keeda penne vastavalt pakendil toodud juhendile. Koori ja haki samal ajal sibul, kuumuta pannil õlis 5 minutit ehk kuni see pehmeneb. Koori baklažaan (seda on hea teha juurviljakoorijaga), lõika 0,5 cm laiusteks viiludeks ja need väikesteks tükkideks. Tõsta baklažaanitükid pannile sibula juurde ning pruunista, vajadusel lisa õli. Kalla pannile ka tomatikonserv, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kuumuta keemiseni ja hauta 15 minutit. Sega panni sisu kokku nõrutatud pennega. Lisa kuubikuteks lõigatud fetajuust ja basiilik, sega kergelt läbi ning serveeri kohe.

Kogus: neljale-viiele

Allikas:
Pille Enden, Raili Mikk "Poole tunni road"

Kommentaar:
Me muidu väga suured taimetoitlased ei ole, aga see roog on täitsa-täitsa hea ja maitseb ka Tõnisele, kes muidu ikka liha nõuab :) Maksumus sõltub hooajast - baklažaani hind on aasta lõikes üsna kõikuv, nii et ühe vilja eest võib maksta 50 (nt jaanuari kandis) või ka 15 krooni (näiteks praegu), võib-olla vähemgi.

No comments:

Post a Comment