Põhi:
250 g võid või margariini
250 g kohupiima või kodujuustu
6 dl jahu
1/2 tl soola
1 tl suhkrut
Kate:
1 kg värsket kapsast
200 g juustu
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli
Valmistamine:
Sega kohupiim, toasoe margariin, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane tainas veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola ja suhkru ja hakitud tilliga. Nõruta hautatud kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhjale ja äärtele. Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit.
Allikas: Angelika Kang, Lia Virkus "100 pirukat"
Kommentaar: Ma ei ole muidu eriline kapsapirukafänn, aga see versioon on minu arvates tõesti hea!
Sunday, May 2, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Hm, mulle tundub, et ma olen ka seda kapsapirukat teinud. Mul on muidu valge peakapsaga üsna kehv suhe, aga see pirukas on ka minu meelest päris kena.
ReplyDelete