Sunday, November 28, 2010

Advendisöömaaeg

Keeda nii palju kartuleid, kui Su pere umbes ära sööks. Või natuke rohkem (originaalretsept oli kilo kartulite kohta). Ära päris pudiks keeda. Lase natuke jahtuda, viiluta. Haki üks väiksem sibul väga peeneks. Kuumuta pool tassi puljongit (liha või kana), pane sibulad sisse. Sega omavahel natuke soola ja pipart, teelusikatäis sinepit, 4 spl valge veini äädikat ja 6 spl oliiviõli.
Kalla kartulite peale puljong ja marinaad, sega, jäta seisma.

Kartulite keemise aega kasuta singi valmistamiseks. Pane ahjukindlale pannile natukese või sisse känts sinki. Meil oli umbes 600-grammine ilus väikese pekiribaga tükk. Prae sinki enam-vähem igast küljest. Siis lõika kamarale rombimuster sisse ja pista lõigete ristumiskohtadesse viis nelki. Määri sinki glasuuriga, mis koosneb 3-4 lusikatäiest õunamoosist, veerandi sidruni mahlast ja näputäiest cayenne'i piprast. Pane sink samal ahjukindlal pannil ahju nii umbes 180 kraadi juurde. Kui glasuuri jäi üle, määri sinki natukese aja pärast veel. Sink on valmis tegelikult ükskõik millal, pool tundi võiks ikka ahjus veeta.

Puhasta ja lõika pooleks kaks-kolm peotäit nii väikesi sibulaid, kui oled vähegi leidnud (šalottsibulad, mida Konsumis müüdi, olid hirmkallid ja koleda välimusega, originaalretsept käskis kasutada pärlsibulaid...). Pane need väikesesse potti ja kalla peale nii palju õunamahla, et sibulad oleksid kaetud. Keeda, kuni sibulad on enam-vähem valmis. Kalla sibulad ahjupannile singi seltsi, las moorivad natuke aega. Sibulaid võib rohkem olla, head saavad.

Serveeri. Magustoiduks paku näiteks kuivatatud puuviljade ja pähklitega kaneelimaitselist keeksi.

No comments:

Post a Comment